+86-917-3373399 info@yunch.tech
Kategori produk
Hubungi kami

Shaanxi Yunzhong Industry Development Co., Ltd

Alamat: NO.128 Gaoxin Road, Baoji City, Shaanxi Province of China

PC: 721013

Tel: + 86-917-3373399

Faks: + 86-917-3373378

E-mel: info@yunch.tech

Berita Industri
Rumah > Berita Industri > Kandungan
Korea Selatan Titanium memupuk industri
Apr 26, 2016

Agensi berita perniagaan 04 13


Berikutan kelembapan permintaan global, ditambah pula dengan Chinaand #39; s keluli overcapacity, Selatan Koreaand #39; s keluli industri menghadapi kesukaran yang pernah berlaku sebelum ini, untuk mendapatkan pembangunan dalam menghadapi kesusahan, telah mula untuk membangunkan bahan-bahan baru.

Pada masa ini, Selatan Koreaand #39; s besi dan keluli industri paling bimbang tentang material baru adalahlogam Titanium, diekstrak daripada batu titanium dan rutile, digunakan secara meluas dalam pertahanan, penerbangan, rawatan perubatan, peralatan dan lain-lain industri, berbanding dengan lain-lain logam, bahan asas kekuatan dan tahan rintangan lebih tinggi, adalah dianggap sebagai andquot; dreamandquot;.


Malah, titanium nilai tambah sebanyak 11 kali lebih tinggi daripada aluminium, 42 kali lebih tinggi daripada keluli. Memandangkan kelebihan di atas, nilai tambah yang tinggi rasuk meningkat hari demi hari. Permintaan pasaran Korea Selatan tahun 2012 bagi 250 trilion won, dijangka meningkat kepada 600 trilion won pada tahun 2025, lebih daripada 2 kali. Walaupun titanium sudah menjanjikan bahan baru di dunia, tetapi di Korea Selatan, teknologi berkenaan adalah masih dalam masa kanak-kanak.


Korea Selatan mengimport kira-kira 1 trilion won dari sekitar dalam negara, Amerika Syarikat, Jepun dan negara-negara lain mempunyai teknologi yang canggih, tetapi juga bebas untuk menaikkan harga, dalam kes ini, Korea Selatan pada kedudukan yang sangat pasif. Untuk mengubah keadaan ini, Korea Selatan Kementerian industri pada bulan Januari tahun lepas, cadangan pembangunan industri titanium policyandquot;. Menurut dasar ini, sebelum 2021 akan bersungguh-sungguh membangunkan bahan-bahan berasaskan titanium, melalui Penyetempatan penerbangan, perubatan komponen, melompat ke dalam perkara-perkara berikut di Amerika Syarikat, Rusia, China dan Jepun selepas kuasa industri besar titanium kelima dunia.


Pada masa ini, wilayah utara Gyeongsang telah menjadi asas titanium industri Korea Selatan, memainkan peranan yang penting untuk pembangunan industri titanium Korea Selatan. Terutamanya melalui besi Pohang di Kazakhstan UKTMP Syarikat Pitis titanium yang diimport, dan kemudian menghasilkanplat Titanium, di samping itu, juga menghasilkan kuantiti kecilBar Titanium, titanium dawaidan lain-lain produk.


Walaupun ini adalah produk pemprosesan agak primitif, tetapi di bawah naungan dasar-dasar yang berkaitan, akan membantu untuk meningkatkan daya saing keseluruhan industri titanium di korea Selatan. Berbanding dengan logam titanium gred tinggi, rizab bijih gred rendah adalah 20 kali lebih tinggi, harga adalah hanya salah satu rancangan Korea Selatan yang empat, dari gred rendah ore tiang, rasuk, melalui pembangunan teknologi baru, kos bahan asas pengeluaran akan lebih rendah berbanding di luar negara lebih daripada 50%.

Untuk mencapai matlamat ini, Korea Selatan bercadang untuk melabur 81 bilion 800 juta won pada 2021, di mana kerajaan rasmi 60 bilion 300 juta menang, menang 21 bilion 500 juta. Selatan Koreaand #39; s Kementerian industri melalui kerjasama yang erat di antara industri, akan menjadi keutamaan untuk membangunkan permintaan pasaran daripada pelbagai bidang baru. Pertama sekali, air tawar dan air laut penukar haba aliran selari komponen, bilah turbin Stesen Janaelektrik,aloi titanium perubatan implant gigidan kawasan-kawasan lain permintaan melalui andquot; batu loncatan jambatan projectandquot; untuk mencapai Penyetempatan, setiap tahun akan mewujudkan manfaat 31.7 bilion won. Dalam jangka sederhana dan panjang, Jabatan berkenaan juga merancang untuk memasuki medan mewah penerbangan Pertahanan Kebangsaan dan lain-lain cara yang berkesan melalui pembangunan Teknologi, aplikasi dan amalan, dan lain-lain...[[JS_BodyEnd]]