+86-917-3373399 info@yunch.tech
Kategori produk
Hubungi kami

Shaanxi Yunzhong Industry Development Co., Ltd

Alamat: NO.128 Gaoxin Road, Baoji City, Shaanxi Province of China

PC: 721013

Tel: + 86-917-3373399

Faks: + 86-917-3373378

E-mel: info@yunch.tech

Berita Industri
Rumah > Berita Industri > Kandungan
"tinggi Tungsten berkali-kali", The pemulihan keseluruhan
May 12, 2016

Baru-baru andquot yang repeatedlyandquot tinggi tungsten; pemulihan yang menyeluruh.


Baru-baru andquot yang repeatedlyandquot tinggi tungsten; pemulihan yang menyeluruh. Perniagaan agensi harga pemantauan menunjukkan bahawa sehingga 2 Disember, kilang wolframite harga 55500 yuan/Tan, harga rendah rekod pemulihan 8.82%; ammonium paratungstate (APT-0) ex harga kilang adalah kira-kira 86500 yuan/Tan, harga rendah rekod pemulihan 10.66%; ferro # 70 bekas kilang harga kira-kira $107750/Tan, harga rendah sejarah melantun lebih 2.38%. Secara keseluruhannya, rali pasaran tungsten telah diketengahkan, keyakinan pasaran.


Komuniti perniagaan cawangan keluli ho Hang Sheng percaya bahawa harga tungsten semasa melantun tinggi, terutamanya oleh sebelum ini Kementerian Tanah dan sumber-sumber logam yang jarang berlaku Shouchu jangkaan dan keperluan spesifikasi ore tungsten gali betul, hak perlombongan kesan positif daripada Polisi ini, menyebabkan pengeluaran Tungsten Mines Limited, pengeluaran.


Akhirnya, pasar spot tungsten produk sumber mengurangkan, ditolak harga. Walau bagaimanapun, tungsten hitam linear tumpukan harga melantun, semata-mata untuk menggalakkan hiliran smelting loji ammonium paratungstate harga naik, harga bagi aloi besi tungsten hiliran tetapi rangsangan adalah terhad. Ini adalah terutamanya untuk smelting ammonium paratungstate pertengahan produk, harga pasaran bahan mentah adalah sensitif, pasaran kembali dan tungsten pekatan yang pada dasarnya sama. Dan produk ferrotungsten. Pasaran terminal keluli Khas oleh kemelesetan pasaran keluli, penguncupan margin, perolehan harga, yang mengakibatkan ferrotungsten kilang perintah masih meninggalkannya, harga adalah sukar untuk pemulihan yang berkesan.Dan dari analisa teknikal, tungsten menumpukan perhatian dan ammonium paratungstate dan ferrotungsten jangka panjang pekali korelasi masing-masing 0.980 dan 0.947, 100, pekali korelasi adalah dikekalkan di lebih daripada 0.96, menyatakan bahawa pada dasarnya mengekalkan hubungan segerak harga. Tetapi dengan indeks harga komuniti perniagaan dari sudut pandang, pada 2 Disember, dan tungsten menumpukan perhatian dengan ammonium indeks harga komoditi paratungstate bagi menumpukan perhatian tungsten 11.9, dan indeks harga komoditi ferrotungsten adalah 75.93. Oleh itu, harga tumpukan tungsten cergas, sangat dirangsang pasaran paratungstate ammonium dan untuk keuntungan terhad.


Di sisi lain, sebelum perhimpunan tersebut, penurunan tungsten harga lebih besar, tungsten tumpukan harga jatuh 18,40%, paratungstate 21.36% ammonium jatuh (APT-0), ferrotungsten jatuh 12,84%, jadi Lantun oversold, sebelum kejatuhan, masih penurunan dalam baldi, harga pasaran masih di bawah garis waktu rehat walaupun, kelangsungan hidup enterprise masih sukar.


Menurut wartawan tersebut, hadir Jiangxi enterprise apt 95000 yuan/Tan harga tawaran, Terdapat juga Syarikat-syarikat tawaran harga 85000 yuan/Tan, jadi harga pasaran lebih huru-hara, terutamanya untuk membincangkan urus niaga.


Ho Hang Sheng berkata bahawa tungsten pasaran kini yang sememangnya dalam fasa pemulihan pasaran, perusahaan itu yang juga gembira untuk melihat pasaran pulih, tetapi tertakluk kepada permintaan terminal kegawatan dan kos pengeluaran di peringkat Syarikat, perusahaan untuk pasaran perlawanan deal harga lebih berhati-hati, pembeli untuk mengekalkan harga rendah membeli fenomena juga meningkat , perolehan pasaran lebih daripada satu perdebatan, adalah dijangkakan bahawa Disember tungsten harga terus mengekalkan trend meningkat, tetapi terdapat satu fenomena bandar harga secara beransur-ansur merebak dan secara amnya. Tidak lama selepas naik harga tungsten Ruang akan mengecut dan menumpukan perhatian puncak atau 60000 yuan/Tan, APT-0 dalam 92000 yuan/Tan, ferrotungsten dalam 110000 yuan/ton.[[JS_BodyEnd]]