+86-917-3373399 info@yunch.tech
Kategori produk
Hubungi kami

Shaanxi Yunzhong Industry Development Co., Ltd

Alamat: NO.128 Gaoxin Road, Baoji City, Shaanxi Province of China

PC: 721013

Tel: + 86-917-3373399

Faks: + 86-917-3373378

E-mel: info@yunch.tech

Berita Industri
Rumah > Berita Industri > Kandungan
Analisis terhadap Trend pembangunan Titanium paip di China
May 14, 2016

1, Chinaand #39; s titanium industri latar belakang danTitanium paipPengenalan bidang permohonan

Dari tahun 1948 kaedah pengurangan magnesium melahirkan 2T titanium SPAN kepada manusia memulakan era industri titanium; Walaupun pengindustrian yang sebenar bermula pada tahun 1950-an, tetapi titanium dengan graviti tentu cahaya, kekuatan tinggi, rintangan kakisan, rendah kekonduksian terma, rintangan yang baik kepada suhu tinggi, kimpalan, biocompatibility ada magnet, baik dll banyak karakteristik cemerlang, telah menjadi kebimbangan yang meluas; tetapi oleh kerana kos pengeluaran yang tinggi, menghalang bahan titanium dalam bidang penggunaan perindustrian secara besar-besaran.


Dalam tahun-tahun kebelakangan, kemajuan Sains dan teknologi pembangunan dan pengeluaran teknologi membuat titanium boleh diproses menjadi produk untuk pelbagai aplikasi dalam banyak bidang, selepas lebih setengah abad pembangunan bahan titanium telah menjadi tidak boleh diketepikan industri aeroangkasa, marin, petroleum, kimia, perubatan dan bahan-bahan lain.


Data dari Jadual 1 boleh dilihat...


2, pengeluaran proses dan produk ciri-ciriTitanium lancar paip

Kerana prestasi titanium tulen adalah sama dengan keluli biasa, proses pengeluaranTitanium tiubadalah sama dengan tiub keluli. Walau bagaimanapun, penggunaan titanium tiub telah tertakluk kepada kekangan kos.


Dalam kebelakangan ini, dengan perubahan pasaran, peningkatan dalam pengeluaran bahan-bahan titanium, mengakibatkan penurunan yang beransur-ansur harga tube titanium, manakala kesesuaian ekonomi tiub titanium secara beransur-ansur telah diiktiraf oleh semua orang, yang menjadikan penggunaan paip untuk mengembangkan...


Sedia ada titanium teknologi pengeluaran paip lancar matang, ketersediaan produk, kestabilan, tetapi untuk keperluan khas paip, titanium lancar paip kesukaran pengeluaran lebih besar, seperti titanium dan titanium aloi tiub berdinding nipis, panjang melebihi 14m panjangTitanium tiub; dan pengeluaran paip lancar titanium tools, kandungan yang kasar, peralatan kompleks, membawa kepada pengeluar dengan kapasiti pengeluaran yang terhad, kitaran pengeluaran adalah lebih lama, tidak dapat memenuhi permintaan pasarannipis dinding paip, satu tiub yang panjang, tiub akan kos yang rendah.


3, pengeluaran proses dan produk ciri-ciri titanium golek paip di negara kita

Berdasarkan kelemahan paip lancar titanium yang di atas, paip titanium mula bersiaran. Pada masa ini, antarabangsa secara besar-besaranpaip dikimpal TitaniumSyarikat mempunyai Corp keluli di Jepun dan Syarikat keluli Kobe, Syarikat Perancis Valtimet, Syarikat VSMPO Russia dan sebagainya. Pada pertengahan tahun 1980-an, logam bukan ferus Baoji kilang pemprosesan memperkenalkan barisan pengeluaran paip titanium dari Amerika Syarikat. Sejak itu, sejarah pengeluaran paip dikimpal titanium tidak dapat dikeluarkan dalam negara kita. Faktor utama yang menghalang pembangunan titanium paip di negara kita adalah teknologi pengeluaran jalur titanium. Sehingga 2005 oleh Baoji Titanium saham dimulakan, Perancis Valtimet Syarikat menyediakan sokongan teknologi, Timet Amerika Syarikat Bekalan rasuk dengan bahan gegelung, tiga bersama dibiayai Pertubuhan Xiand # 39; farynor BaoTi Meite untuk golek tiub Co., Ltd....

Titanium paip dengan bekalan stabil rasuk dengan penurunan sebanyak tambahan kos pertandingan adalah lebih kuat. Data menunjukkan bahawa sejak tahun 2008, titanium SPAN pengeluaran keupayaan perkembangan jenis peluasan, mempercepatkan titanium di negara kita dengan kadar pembinaan baris pengeluaran, di titanium dengan keadaan bekalan bahan mentah itu berubah dengan cepat dan Chinaand #39; s Perancangan pembinaan tenaga nuklear dijangka merangsang itu.


Sejak tahun 2008, China menolak kuat titanium paip barisan pengeluaran pelaburan boom... Boleh meramalkan, paip titanium kos keuntungan, akan membawa kepada paip masa depan titanium sebahagiannya menggantikanTitanium tiub lancar.


4, prospek pembangunan lain tiub titanium


Pengeluaran dan pembangunan daripada 4.1 berdiameter besar yang panas berbonjolantiub aloi Titanium

Dengan pembangunan ekonomi, pembangunan minyak dan penggerudian gas dan eksploitasi dipercepatkan, dan keperluan panas berbonjolan tiub berdiameter besar dipaip aloi Titaniumdi telaga minyak, geoterma dan gas asli juga meningkat.


Pada masa ini, Amerika Syarikat akan mmx26mmx2600mm (48-610) daripada Ti6Al4V-Ru aloi tiubbagi geoterma,paip penggerudian luar pesisir, tiub 650mmx RMI (22-25) mmx350000mm lama Ti3Al2.5V-Ru aloi digunakan untuk mengeksploitasi minyak luar pesisir; menegak Norwayand #39; s North sea penggerudian platform oleh tiub adalah 600mmx25mmx15000mm Ti6Al4V Eli aloi tiub...

4.2 pengeluaran dan pembangunan titanium tiub

Andamp tiub R titanium; D proses ini agak perlahan, hanya Amerika Syarikat yang menggunakan penyemperitan dan kaedah melukis, hasil square, segi empat tepat, segi tiga, bujur, dan pelbagai bentuk rasuk tiub dan menjadi salah satu worldand #39; s pengeluaran Syarikat paip titanium. Oleh kerana aloi titanium dalam suhu bilik yang membentuk anisotrofi, rintangan ubah bentuk plastik, kadar pengembangan adalah terhad, kesukaran membentuk, springback dan lain-lain ciri-ciri yang ketara. Proses lenturan rasuk adalah amat rumit, kerana alasan ini, menghadkan pembangunan tiub titanium. Penggunaan tiub titanium...


kesimpulan 5,


Dalam satu tangan, dengan menaik taraf transformasi teknikal kilang SPAN titanium, meningkatkan kecekapan, kos titanium SPAN akan berkurangan, yang secara langsung membawa kepada mengurangkan kos pemprosesan bahan rasuk, menggalakkan penggunaan bahan titanium pasaran. Di sisi lain, pemulihan barisan pengeluaran sisa titanium untuk memperbaiki lagi, kos bahan titanium akan dikurangkan, berbanding dengan lain-lain bahan paip, harga titanium paip akan lebih kompetitif...


Pada paip titanium, dengan titanium dengan penubuhan barisan pengeluaran, dengan titanium penambahbaikan proses pengeluaran, mantap peningkatan dalam kualiti produk jalur, paip titanium sendiri mengurangkan kos pengeluaran, kestabilan harga; dengantiub Titanium kimpalanmeningkatkan kualiti, kelak akan mengembangkan bahagian pasaran paip titanium, dan secara beransur-ansur menggantikan penggunaan tiub lancar titanium.


[[JS_BodyEnd]]